ALLTID GRATIS FRAKT 2-5 VIRKEDAGERS LEVERING 100% ØKOLOGISK BOMULL

ALLTID GRATIS FRAKT 2-5 VIRKEDAGERS LEVERING 100% ØKOLOGISK BOMULL

GOTS (Global Organic Textile Standard)

   

  Global Organic Textile Standard, også kjent som GOTS, er det nærmeste vi kommer en verdensstandard for organiske tekstiler. Global Organic Textile Standard (GOTS) er verdens ledende standard for tekstilbehandling når det kommer til organiske fibre. Så hvis du vil være 100 % sikker på at du kjøper tekstiler som er både økologiske og kjemikaliefrie, så må du gå for GOTS-merket.

  Den definerer miljøkriterier på høyt nivå langs hele forsyningskjeden for økologiske tekstiler og krever samsvar med sosiale kriterier.

  For å bli sertifisert må tekstiler inneholde minst 70 % sertifiserte økologiske naturfibre. Alle kjemiske tilførsler som fargestoffer og hjelpestoffer må oppfylle et sett med miljømessige og toksikologiske kriterier sammen med avløpsvannbehandlingsplanen for eventuell våtbehandling. Valget av tilbehør er begrenset i henhold til økologiske aspekter.

  GOTS-sertifiseringen dekker hele tekstilprosessen, inkludert rettferdige arbeidsmetoder (ingen barnearbeid!) og forsikringen om at ingen kjente giftige stoffer brukes som en del av produksjonsprosessen og derfor er trygge for mennesker. GOTS stiller store krav til produsenten, helt fra første økologiske frø og innhøsting, til god og miljøriktig bearbeiding av produktet og til endelig sertifisering av tekstilet. GOTS krever at minst 90 % av produktet er laget av naturlige fibre. GOTS krever også at produsenten har et høyt samfunnsansvar gjennom hele produksjonsprosessen.

  Tekstiler med GOTS-sertifisering er ofte litt dyrere enn «vanlige» økologiske tekstiler. Men det er selvfølgelig en grunn til det. Fordi GOTS-sertifiseringen stiller store krav til hele produksjonsprosessen, og det koster derfor penger.

  KJØP NÅ

  Hvorfor velge et GOTS-sertifisert produkt?

  GOTS sikrer velferden til menneskene som er involvert i produksjonen. De stiller for eksempel høye krav til at arbeiderne i de ulike trinnene har gode forhold, som riktig belysning, ventilasjon, pauser, ingen bruk av skadelige kjemikalier mv.

  GOTS har krav om at produksjonen har et funksjonelt avløpsrenseanlegg dersom det brukes vann i produksjonen for å beskytte miljøet. Det er jevnlige kvalitetskontroller på de ulike produksjonsnivåene, hvor det bl.a. Det lages laboratorieprøver og tester av tekstilene for sprøytemiddelrester og andre farlige kjemikalier fra f.eks. fargeleggingen. De har også strenge krav til hvilke farger som kan brukes i en GOTS-sertifisert produksjon, slik at det ikke er rester i tekstilene fra farger som er mistenkt eller påvist å være allergifremkallende og kreftfremkallende. Eventuelle merker og tilbehør på produktet må også overholde GOTS-kravene.

  GOTS er derfor en garanti for at det ikke er – eller har vært – helse- eller miljøskadelige kjemikalier tilstede under produksjonen av klærne, og er derfor 100 % økologisk. Oversikt:

  • 70 % av fibrene må være økologiske (95 % hvis de bærer navnet "organisk").
  • Alle kjemikalier som brukes i alle ledd i produksjonen må oppfylle svært høye miljøkriterier.
  • Vannforbruk må oppfylle høye kriterier.
  • Emballasje av tekstilene skal ikke inneholde PVC, og papir, papp, hengelapper etc. skal gjenvinnes eller ha spesielle sertifiseringer.
  • Alle bedrifter som har vært involvert i produksjon må oppfylle sosiale kriterier fra Den internasjonale arbeidsorganisasjonen.
  KJØP NÅ

  GLIPP ALDRI NOE

  BLI MED I NYHETSBREVET

  Motta spennende nyheter og tilbud samtidig som du automatisk deltar i trekningen av en pose etter eget valg hver måned.

  Hver måned finner vi 5 heldige vinnere!

  Kurv

  Ingen flere produkter tilgjengelig for kjøp

  Kurven din er tom

  Net Orders Checkout

  Item Price Qty Total
  Subtotal 0,00 kr
  Shipping
  Total

  Shipping Address

  Shipping Methods